Opleiding Tackle de chaos in je bedrijf

Home » Opleidingen » Opleiding In balans ondernemen

Tackle de chaos in je bedrijf

ism Birgit Hoeree

 

Over de opleiding


Herken jij het volgende?

 • Je ervaart chaos in je bedrijf - eenmanszaak of kleine KMO
 • Je bent een krak in je vak en werkt vooral IN je bedrijf, maar weinig AAN je zaak
 • Je zegt JA tegen elke potentiële klant en op elke vraag van je bestaande klanten. Je kan je beloftes echter niet waarmaken
 • Je loopt continu achter de feiten aan en je wordt ongemakkelijk van de zoveelste herinneringsmail van je klant, je boekhouder, je leverancier, je medewerker
 • Je zoekt elk kwartaal een grote schoendoos voor je bonnetjes en facturen, financieel overzicht is ver te zoeken en de cashflow is een probleem
 • Je klanten betalen te laat of niet, je hebt geen tijd en energie om naar je geld te smeken
 • Je voelt dat het allemaal wat makkelijker mag verlopen, maar je weet niet waar te beginnen
 • Je beseft dat er nood is aan structuur en organisatie, maar je wordt niet warm van processen, communicatielijnen en standaardisatie
 • Je zet belangrijke dromen on hold
 • Je droom gaat richting nachtmerrie, je wordt ’s nachts soms letterlijk wakker uit vrees je bedrijf te verliezen
 • Je verlangt naar meer eenvoud en rust

Je bent niet de enige!

Het is heel herkenbaar dat je als ondernemer alle ballen in de lucht probeert te houden.
Je bent je bedrijf gestart als expert in je vak, de klanten stromen vanzelf toe, je inbox is zonder uitzondering overvol, je agenda slibt snel dicht.
Je hebt nooit geleerd om een team aan te sturen of je administratie op orde te houden, laat staan hoe je het financieel gezond houdt. Je boekhouder houdt de vinger aan de pols en zit achter je veren, maar de samenwerking verloopt stroef.
Je voelt het wringen, maar je kan je grenzen niet aangeven.
Je visie op je bedrijf is heilig, maar is dit wel houdbaar?

Weet jij nog waarom je je bedrijf bent gestart?
Ik ben er zeker van dat één van de redenen was om zoveel mogelijk klanten te helpen met jouw expertise of misschien wel een uit de hand gelopen hobby.
Wellicht koos je er ook voor om vrijheid te ervaren, zowel op vlak van tijd als financieel.
En nu eerlijk… Is dit wat je momenteel ervaart?

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg
-
Albert Einstein

Het beste nieuws? Die chaos kan tot een minimum herleid worden!

Hoe voelt dit voor jou?

 • Jij zit in de cockpit van je bedrijf, je hebt overzicht en focus
 • Je hebt een sluitend systeem voor je organisatie, opvolging van je werk en financiën. Er is ademruimte op elk vlak
 • Je weet perfect hoe alles verloopt, je bedrijfsprocessen zijn eenvoudig ingericht
 • Je kan je grenzen aangeven en je aanvaardt niet zomaar elke opdracht omdat je weet waarvoor je wil gaan. Je hebt een duidelijke visie.
 • Er is meer tijd voor inhoud, innovatie en je bedrijfsstrategie
 • Je klanten en leveranciers zijn tevreden, je team is gelukkig
 • Je ervaart geen ongemakkelijk gevoel meer en onderneemt efficiënt en met vertrouwen
 • Je hebt een vlotte samenwerking met je boekhouder

Dit en nog veel meer ligt te wachten op jou in ‘Tackle de chaos’, een traject van 6 maanden waarin de chaos en overwhelm tot een minimum herleid worden en ik je leer grip te krijgen en houden op de opvolging van je administratie, financiën,…zodat je focus en rust kan ervaren.

Hoe werkt de opleiding ‘Tackle de chaos – leer de chaos in je bedrijf en hoofd omzetten naar structuur, focus en rust’?

Samen met jou duikt Birgit in het hart van je bedrijf, bijna letterlijk.
Geen zorgen, ze houdt van chaos! Niet van de chaos op zich, maar als ze het ziet, kriebelt het langs alle kanten om eraan te beginnen!

Je administratie, je aanbod, je organisatie & communicatie, je bedrijfsprocessen, je cijfers,...
Jij vertelt, Birgit luistert, kijkt en stelt vooral heel veel vragen.
Jullie bepalen samen waaraan jullie prioritair zullen werken en schakelen je boekhouder in aangezien hij/zij het beste zicht heeft op je cijfers en jullie samenwerking. Win win toch?

 • 6 maanden lang gaan jullie samen aan de slag
 • Er worden zowel sessies in je bedrijf als online opvolgsessies georganiseerd. De eerste maand is redelijk intensief doordat Birgit in je chaos duikt, de maanden die erop volgen ga jij vooral aan de slag met ondersteuning van Birgit
 • Jij geeft aan waar je tegen aanloopt en samen gaan jullie op zoek naar een oplossing
 • Ze duikt in de chaos, elimineert overload, brengt structuur aan en zorgt voor een systeem waarmee je aan de slag kan. Geen schoendozen en uitpuilende mailbox meer!
 • Ze leert je de geheimen van een eenvoudige organisatie, vlotte opvolging zowel administratief als financieel, transparante communicatie en constructieve samenwerkingen
 • Jullie werken nauw samen met je boekhouder en eventueel je sociaal secretariaat
 • Je krijgt van Birgit alle tips & tricks aangereikt die je nodig hebt voor structuur, focus en rust zodat je in de toekomst zelf de chaos kan tackelen!

Wat levert ‘Tackle de chaos’ je op?

Tackle de chaos is een organisatie en zelfs leven veranderend traject!

 • Je ervaart eindelijk het gevoel in de cockpit van je bedrijf te zitten
 • Je hebt focus op dat waar je goed in bent en gelukkig van wordt
 • Je beschikt over een systeem gealigneerd op jouw visie en waarop je kan vertrouwen. Je onderneemt vanuit rust i.p.v. chaos en overwhelm
 • Geen eenmalige opruimactie die na enkele maanden weer chaos oplevert, wel een blijvende verandering in je organisatie door te leren hoe het zelf in handen te nemen
 • Je weet hoe je projecten moet managen zonder er jezelf in te verliezen
 • De koers en structuur van je onderneming zijn bepaald, zodat je je bedrijf strategische doelen bereikt
 • Niet alleen jijzelf, maar je hele bedrijf werkt een stuk efficiënter, waardoor er meer tijd, energie en headspace ontstaat. Je zal merken: je wil niet meer terug naar je oude patroon
 • Je leert wat je tijd- en energielekken zijn en hoe je dit beter onder controle houdt. Je bespaart tijd, geld en frustraties
 • Niet alleen jij zal rust ervaren, maar ook je omgeving! Je gezin, je medewerkers, je vrienden,…
 • Jij zit je boekhouder achter de veren i.p.v. omgekeerd

Ben je het beu om alles zelf uit te zoeken, het zoveelste webinar te volgen of boek te lezen en uiteindelijk toch geen stap vooruit te komen?

Wil jij dit ook?

 • Boek je gratis gesprek
 • Tijdens het gesprek vertelt Birgit je welke mogelijkheden ze ziet voor jou en je bedrijf
 • Birgit legt je haarfijn uit hoe het traject werkt
 • Na afloop beslis je gewoon zelf, geheel vrijblijvend, of het iets voor jou is

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Geef Birgit chaos en het begint te kriebelen… Ze ziet meteen de mogelijkheden om te structureren, organiseren, vereenvoudigen.

In de chaos van een bedrijf duiken en dit tot een minimum herleiden zodat er tijd en energie vrij komt voor wat er écht toe doet? Zalig!
In het hoofd van iemand anders kruipen, alle ideeën eruit halen en in een overzicht en plan gieten én als partner meestappen zodat je je dromen niet alleen in je hoofd beleeft, maar ze ook écht waarmaakt? Super!

Het kostte Birgit verschillende jobs, vele jaren en een bore-out voor ze ontdekte dat het inderdaad mogelijk was om van haar passie haar job te maken en ondernemers hiermee te helpen.

Maar even terug in de tijd. Als jong meisje deed ze niets liever dan volleyballen, maar van haar ouders mocht ze het enkel blijven doen als haar schoolresultaten er niet onder zouden lijden. Na de school vond je haar dus studerend in de kleedkamer van de sportzaal, en ook op andere momenten was ze steeds aan het puzzelen om alles gecombineerd te krijgen. Overzicht en planning was the key!

Tijdens haar eerste werkervaring als audiologe in AZ Sint-Lucas in Gent, ontfermde ze zich spontaan over de organisatie van een interne fusie van verschillende NKO-praktijken. Daarna verviel ze weer in haar dagelijkse routine, in verschillende andere jobs botste ze steeds op hetzelfde scenario. Wat dus leidde tot die bore-out.

Eindelijk besefte ze dat ze helemaal warm wordt van chaos! Niet de chaos op zich, maar het optimaliseren van processen, het aanbrengen van structuur, het vereenvoudigen van administratie en zo te komen tot een plan en een systeem dat zorgt voor focus en rust. Ook afwisseling en uitdaging zijn voor Birgit een must. Ze volgde diverse opleidingen, werd single mama van Margaux in 2010 en startte enkele jaren later als zelfstandig ondernemer.

Intussen is ze enkele jaren verder. Birgit blijft evolueren. Margaux blijft groeien. Haar onderneming wordt ‘rijker’ op basis van haar ervaringen en inzichten. Nog steeds kan ze dagelijks haar passie kwijt: in de chaos van een bedrijf of hoofd kruipen, alle ideeën eruit halen en in een overzicht en plan gieten én meestappen zodat je je dromen niet alleen in je hoofd beleeft, maar ze ook waarmaakt!

Voel je het al kriebelen? Top, maak dan snel kennis met Birgit!

Dan vertelt Birgit je alles over haar opleiding ‘Tackle de chaos – leer de chaos in je bedrijf omzetten naar structuur, focus en rust’, waarbij ze in de chaos van je bedrijf duikt en zorgt voor een eenvoudig systeem voor je administratie & financiën zodat je niets meer mist! Jullie werken hiervoor nauw samen met je boekhouder, een win win toch? Ze leert je ook hoe je zelf structuur kan brengen, hoe je je focus bewaart en rust creëert, zodat je in veranderende situaties het zelf in handen hebt!

Bruist je hoofd van de ideeën, maar blijft het bij dromen? Misschien heb je al een plan, maar vangt het enkel stof? Heb je nood aan een liefdevolle shot onder je kont en een partner die met je mee stapt zodat je de sprong kan maken om je dromen waar te maken en ideeën te realiseren? De opleiding ‘Van idee naar actie – leer de ideeën voor de groei van je bedrijf omzetten naar een plan en kom in actie’ is hiervoor de ideale oplossing!

Birgit Hoeree

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: