Persoonlijke studiekeuzebegeleiding

Home » Persoonlijke studiekeuzebegeleiding

De studiekeuze bepaalt mee het leven van je zoon of dochter. Ziet hij of zij door de bomen het bos niet meer? Dan maakt studiekeuzebegeleiding het verschil.

Studiekeuze? Geen idee…

Wat zijn mijn talenten? Welk beroep wil ik? Wat ga ik studeren? Aan welke hogeschool of universiteit? Veel laatstejaars secundair zien door de bomen het bos niet meer. Of erger nog, ze raken gedemotiveerd en geven het op.

De studiekeuze bepaalt mee het leven van jouw zoon of dochter. Met studiekeuzebegeleiding zet je hem of haar op weg.

Studiekeuzebegeleiding: de resultaten

 • Je zoon of dochter weet wat hij of zij goed kan, graag doet en wil.
 • Hij of zij krijgt zicht op de studierichting en schoolomgeving die daarbij past.
 • Bonus: hij of zij start de studie gemotiveerd en zet zich dus meer in.

De sleutel? Studiekeuzebegeleiding die:

 • tijd maakt om echt te luisteren naar jouw zoon of dochter
 • focust op het positieve: zijn of haar talenten en groeimogelijkheden
 • een frisse kijk biedt op de toekomst, buiten de schoolmuren

Ik vond het een zeer fijne ervaring om bij Lily studiebegeleiding te volgen. Er werd naar me geluisterd én naar mijn noden en wensen, wat niet altijd even makkelijk was! Ik was absoluut ten einde raad en ik wist niet wat ik het volgende academiejaar zou studeren, maar dankzij de studiebegeleiding doe ik nu al een jaar lang een richting die ik graag doe en die bij mij past. Ik heb Lily dan ook al aan meerdere vrienden en kennissen aangeraden. - Sofie V.

Studiekeuze in 5 gesprekken

 1. Kennismaking | We leren elkaar kennen, stellen vragen, verkennen verwachtingen en maken praktische afspraken. Ouders zijn hier welkom.
 2. ‘Wie ben ik’ | Samen met je zoon of dochter verken ik wat hij of zij belangrijk vindt. Ik neem de tijd om te luisteren en maak hem of haar warm voor de studiekeuze.
 3. ‘Wat kan en ken ik’ | Wat zijn de talenten en sterktes van je zoon of dochter? Waar liggen zijn of haar interesses? Met een bewezen aanpak vinden we samen antwoorden.
 4. ‘Wat wil ik’ | Wat motiveert jouw zoon of dochter? Wat doet hij of zij echt graag? Het antwoord op deze vragen zet ons op het spoor van de ideale studierichting.
 5. Conclusie | Ik motiveer de studiekeuze, stel de ideale schoolomgeving voor en geef jullie tal van tips en tricks. Ook hier zijn ouders welkom.

Elk gesprek van de studiekeuzebegeleiding duurt 1u en gaat door in de Arbores coachingpraktijk.

Ik zou eigenlijk aan iedereen aanraden om studiebegeleiding te volgen. Het is een manier om meer inzichten te krijgen in de verschillende richtingen die je kan uitgaan na het middelbaar. Zeker als dit op de middelbare school niet echt besproken is geweest. Je komt op een duidelijke manier te weten welke richtingen bij je passen en je krijgt een beter inzicht in je interesses en ook in wat je absoluut niet zou willen doen. - Toon R.

Bel mij 0486 67 50 41

Voor een vrijblijvend verkennend gesprek