Opleiding Van idee naar actie

Home » Opleidingen » Opleiding Van idee naar actie

Van idee naar actie

ism Birgit Hoeree

 

Over de opleiding


Herken jij het volgende?

 • Je hoofd bruist van de ideeën.
 • Je praat erover met je omgeving
 • Dagdromen is je favoriete bezigheid
 • Je beleeft je droom in je hoofd en je voelt een overload aan energie
 • Je schrijft het op in je notitieboekje of maakt er een voice memo van
 • Je maakt een stappenplan en stelt prioriteiten
 • Je agenda wordt gevuld met to do’s en deadlines

So far so good dus…

Voel je de ‘maar…’ al aankomen?

 • Je blijft vasthangen in je hoofd, je ideeën worden niet in een concreet plan omgezet en je werkt niets af.
 • Papiertjes, lijstjes, fluffy boekjes (toch zeker in de winter!), voice memo’s, Notion, Trello, Outlook,… waar vind ik nu weer mijn plan?
 • Je loopt als een hond achter je staart om je plan steeds meer te finetunen. Moe en uitgeput besef je na enige tijd dat nog steeds niet concreet is.
 • Je plan ligt er al een tijdje en vangt alsmaar meer stof. Het lukt je niet om die eerste stappen te zetten. Je voelt je overwhelmed en weet niet hoe te beginnen.
 • Je familie en vrienden juichen je plan toe, maar je voelt je alleen.

Aha! Hier kan Birgit je bij helpen! Ze begeleidt je als ervaren mentor bij het waarmaken van je droom en het realiseren van je ideeën. Ze kent de weg, voelt het juiste tempo aan, leert je omgaan met de beren op de weg, geeft je een liefdevolle shot onder je kont (of liever een stok achter de deur?) als dit nodig is en viert met je mee als die deadline of lancering is gehaald!

Dat idee waar je al zo lang van droomt, kan je écht waarmaken! Ze stapt de hele weg met je mee, beloofd! Daarbovenop leert ze je je idee uit je hoofd te halen en hoe dit om te zetten in een plan en een opvolgingssysteem, zodat je bij een nieuw idee zelf in actie komt!

Hoe werkt de opleiding ‘Van idee naar actie – leer de ideeën voor de groei van je bedrijf omzetten naar een plan en kom in actie’

 • Jullie starten met een braindump. Op verschillende manieren zorgen jullie ervoor dat je hoofd leeg is en alle tabbladen die open staan, dicht zijn. Het resultaat? Een massa ideeën, dromen, to do's, anekdotes, verlangens,... En het allerbelangrijkste: ruimte!
 • Wat er nu als chaos uitziet, wordt geschrapt, gelabeld, georganiseerd, gestructureerd. Oef, toch al een overzicht!
 • Welke droom wil je graag realiseren? Misschien wel eentje die je tot nu toe niet luidop durfde zeggen... Ga ervoor, Birgit is graag je partner hierbij!
 • Zonder plan, geen realisatie van je droom... Iets dat wel wat tijd in beslag neemt en een stap die je het liefst van al zou willen overslaan, maar samen zorgen jullie voor een haalbaar stappenplan met realistische deadlines.
 • Eindelijk actie! Het plan wordt stap voor stap in uitvoering gebracht, Birgit leidt je erdoor, tackelt de beren onderweg, schakelt bij indien nodig en houdt het tempo erin. Een duwtje in de rug nodig of een stok achter de deur, ze is er om je steeds met heel veel liefde naar de realisatie van je droom te leiden
 • Feest! Elke milestone die gehaald wordt, verdient de nodige aandacht en beloning. Zo hou je jezelf gemotiveerd en haal je je doel.
 • O ja, wanneer starten jullie? Van zodra er beschikbaarheid is in haar agenda. Je mag rekenen op een traject van 4 maanden, waarbij online sessies worden afgewisseld met live meetings.

Wat levert het je op?

 • Je realiseert eindelijk die droom die je al zo lang in je hoofd beleeft
 • Je hebt je business idee gerealiseerd dat zal zorgen voor de groei van je bedrijf
 • Je ervaart hoe het voelt om die steun te krijgen en wat een partner voor jou kan betekenen
 • Je beschikt over een systeem gealigneerd op jouw visie en waarop je kan vertrouwen. Je onderneemt vanuit een plan i.p.v. te blijven stilstaan
 • Geen eenmalige weg die je aflegt, wel een framework waarmee je al je andere ideeën kan realiseren
 • Niet alleen jijzelf, maar je hele bedrijf werkt een stuk efficiënter, waardoor er meer tijd, energie en headspace ontstaat. Je zal merken: je wil niet meer terug naar je oude patroon

Ben je het beu om stil te staan, het zoveelste webinar te volgen of boek te lezen om te leren plannen en opvolgen en uiteindelijk toch geen stap vooruit te komen?

Wil jij dit ook?

 • Boek je gratis gesprek
 • Tijdens het gesprek vertelt Birgit je welke mogelijkheden ze ziet voor jou en je bedrijf
 • Birgit legt je haarfijn uit hoe het traject werkt
 • Na afloop beslis je gewoon zelf, geheel vrijblijvend, of het iets voor jou is

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Geef Birgit chaos en het begint te kriebelen… Ze ziet meteen de mogelijkheden om te structureren, organiseren, vereenvoudigen.

In de chaos van een bedrijf duiken en dit tot een minimum herleiden zodat er tijd en energie vrij komt voor wat er écht toe doet? Zalig!
In het hoofd van iemand anders kruipen, alle ideeën eruit halen en in een overzicht en plan gieten én als partner meestappen zodat je je dromen niet alleen in je hoofd beleeft, maar ze ook écht waarmaakt? Super!

Het kostte Birgit verschillende jobs, vele jaren en een bore-out voor ze ontdekte dat het inderdaad mogelijk was om van haar passie haar job te maken en ondernemers hiermee te helpen.

Maar even terug in de tijd. Als jong meisje deed ze niets liever dan volleyballen, maar van haar ouders mocht ze het enkel blijven doen als haar schoolresultaten er niet onder zouden lijden. Na de school vond je haar dus studerend in de kleedkamer van de sportzaal, en ook op andere momenten was ze steeds aan het puzzelen om alles gecombineerd te krijgen. Overzicht en planning was the key!

Tijdens haar eerste werkervaring als audiologe in AZ Sint-Lucas in Gent, ontfermde ze zich spontaan over de organisatie van een interne fusie van verschillende NKO-praktijken. Daarna verviel ze weer in haar dagelijkse routine, in verschillende andere jobs botste ze steeds op hetzelfde scenario. Wat dus leidde tot die bore-out.

Eindelijk besefte ze dat ze helemaal warm wordt van chaos! Niet de chaos op zich, maar het optimaliseren van processen, het aanbrengen van structuur, het vereenvoudigen van administratie en zo te komen tot een plan en een systeem dat zorgt voor focus en rust. Ook afwisseling en uitdaging zijn voor Birgit een must. Ze volgde diverse opleidingen, werd single mama van Margaux in 2010 en startte enkele jaren later als zelfstandig ondernemer.

Intussen is ze enkele jaren verder. Birgit blijft evolueren. Margaux blijft groeien. Haar onderneming wordt ‘rijker’ op basis van haar ervaringen en inzichten. Nog steeds kan ze dagelijks haar passie kwijt: in de chaos van een bedrijf of hoofd kruipen, alle ideeën eruit halen en in een overzicht en plan gieten én meestappen zodat je je dromen niet alleen in je hoofd beleeft, maar ze ook waarmaakt!

Voel je het al kriebelen? Top, maak dan snel kennis met Birgit!

Dan vertelt Birgit je alles over haar opleiding ‘Tackle de chaos – leer de chaos in je bedrijf omzetten naar structuur, focus en rust’, waarbij ze in de chaos van je bedrijf duikt en zorgt voor een eenvoudig systeem voor je administratie & financiën zodat je niets meer mist! Jullie werken hiervoor nauw samen met je boekhouder, een win win toch? Ze leert je ook hoe je zelf structuur kan brengen, hoe je je focus bewaart en rust creëert, zodat je in veranderende situaties het zelf in handen hebt!

Bruist je hoofd van de ideeën, maar blijft het bij dromen? Misschien heb je al een plan, maar vangt het enkel stof? Heb je nood aan een liefdevolle shot onder je kont en een partner die met je mee stapt zodat je de sprong kan maken om je dromen waar te maken en ideeën te realiseren? De opleiding ‘Van idee naar actie – leer de ideeën voor de groei van je bedrijf omzetten naar een plan en kom in actie’ is hiervoor de ideale oplossing!

Birgit Hoeree

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: