Wat loopbaanbegeleiding betekende voor Siska…

Meet Siska Briffa, een pittige en creatieve dame, een harde werker, altijd klaar voor een nieuwe uitdaging.

Een tijdje geleden volgde Siska loopbaanbegeleiding bij mij. Want ook zij zat met een aantal vragen rond haar loopbaan en rond het vinden van evenwicht in haar druk gevulde leven.

Siska zette haar prioriteiten weer in de juiste volgorde en maakte van haar hobby een bijberoep.

Van saaie agenda’s, wit papier, porseleinen koffiepotten maakt zij nu telkens iets uniek…

Wil je graag weten hoe loopbaanbegeleiding haar hierbij geholpen heeft?

Lees dan snel verder…

Siska, waarom besliste je om loopbaanbegeleiding te volgen?

Ik liep altijd tegen dezelfde problemen aan nl. te veel hooi op mijn vork nemen door mijn enthousiasme. Ik zei altijd ik heb 5 levens nodig voor wat ik allemaal wil doen.
Maar daardoor vergat ik vaak de balans werk – privé en bij uitbreiding ook mijn persoonlijk project – gezin. En dit wilde ik toch wel eens dichterbij bekijken en zien wat ik ermee kon doen.  Ik heb 15 jaar geleden ook al eens loopbaanbegeleiding gevolgd omdat ik toen voelde dat de job die ik deed me niet helemaal tevredenstelde. Dus de stap om dat nu te doen was klein.

Waarom koos je voor Arbores?

Ik was een beetje aan het googlen, ik wilde graag iemand uit de buurt. En dan kwam ik bij Arbores uit, ik bekeek de site en zag de foto van Lily, die me wel aansprak. Ik mailde en kreeg direct telefoon om een gesprek in te plannen. Misschien wel goed, want anders had ik het op zijn beloop laten gaan.

Je startte een bijberoep op als SiskArt. Was het een droom om als zelfstandige te kunnen werken?

Nee, nooit eigenlijk. Ik dacht dat ik helemaal niks kon om zelfstandig te doen. Ik kwam dus eigenlijk bij Arbores om al die velden waarin ik actief was te bespreken en ik tekende er SiskArt bij. Ik droedelde altijd tijdens vergaderingen en mijn zus vertelde dat ik eens op iets anders moest tekenen. Ik probeerde het uit op oud porselein. Zo leuk om te doen. En na het wegvallen van een groot project dat maar niet wilde slagen ben ik als reactie veel meer beginnen tekenen, kaartjes ontwerpen, etc. Zo is SiskArt geboren. Terug bij Arbores zag Lily dit en we bespraken dat. Ik zei dat ik er niet veel mee wilde doen, maar Lily spoorde me aan, zei dat het toch iets uniek is en dit niet mocht laten schieten. Dus ben ik er wel verder mee gegaan.

“Zonder jouw aanmoediging had ik dit pad niet genomen”, schreef je me ooit. Hele mooie woorden. Wat is er precies gebeurd dat heeft gemaakt je dit pad durfde te nemen?

Eigenlijk wilde ik dit gewoon voor mezelf doen, maar toen merkte ik dat er wel vraag was naar mijn product. Ik verkocht dus meer dan occasioneel en dan moet je het statuut aanvragen. Dat heb ik dan maar gedaan. Ik vind het fijn om naast je job ook nog iets volledig van jezelf te hebben. Je moet eigenlijk niet heel veel in orde brengen om te kunnen starten in bijberoep.

Is het je droom om ooit als zelfstandige in hoofdberoep aan de slag te gaan?

Niet echt, al zou het wel fijn zijn moesten mijn designs bij de Ikea ofzo terecht geraken! Ik ben nu ook als freelancer bezig en dat vind ik ook wel iets leuk. Ik merkte dat ik wel heel wat kwaliteiten heb die ondernemers kunnen gebruiken.

Tot welke inzichten kwam je dankzij de loopbaanbegeleiding?

Dat ik mijn gezin op de eerste plaats wil zetten, kleine trucjes om niet te veel hooi op mijn vork te nemen, kijken naar mijn prioriteiten, dingen die ik later kan doen zet ik op mijn verlanglijstje. Niet alles moet nu. Dat ik eigenlijk wel heel graag mijn job doe. Alles even in perspectief brengen met iemand helpt zo hard.

Welke keuzes of beslissingen maakte je nog naar aanleiding van de loopbaanbegeleiding?

Wel, ik ben verdergegaan met SiskArt, heb geen grote projecten meer in mijn privé, ik ben een stukje rustiger geworden. Ook omdat het op papier staat wat je wil bereiken en je daar dan nog eens naar terug kan grijpen helpt wel.

Wat is het belangrijkste dat je leerde over jezelf je in de loopbaanbegeleiding?

Dat ik best wel wat capaciteiten heb, dat het goed is als je even professioneel in de knoop zit je met een loopbaanbegeleider in gesprek kan gaan. Dat die balans met mijn gezin belangrijk is, maar dat ik nu eenmaal wat uitdagingen moet hebben. Nu na een aantal jaren lukt het me ook stapje voor stapje beter om die balans te vinden. Het is natuurlijk niet omdat je dit even bespreekt in een loopbaanbegeleidingstraject dat je dit onmiddellijk kan toepassen. Je moet jezelf wat tijd gunnen om het te laten bezinken.

Ben je gelukkig nu, Siska?

Ja hoor, zeker wel. Hoewel ik altijd de nood voel om dingen te veranderen, ben ik me meer bewust van mezelf, ben ik waar ik wil zijn. Voldoende uitdaging, maar behapbaar. Dankzij Corona heb ik ook gevoeld dat het goed is om ook thuis te zijn, dat ik een geweldig gezin heb en zeker niet wil ruilen met iemand anders.

Tot slot, zou je loopbaanbegeleiding bij Arbores aanbevelen en zo ja waarom?

Ja hoor! Omdat jij op een rustige, lieve en enthousiaste manier mensen tot inzicht kan doen brengen. Je bent als klant geen nummer, je kent de persoon die voor je zit en je luistert ernaar.

Meer info over Siska Briffa vind je op https://www.siskartdesign.com/.  Zoveel authenticiteit is een kijkje waard.

 

 

 

 

 

Deel op: