Je loopbaancheques, hoe gebruik je die?

Als je aan de voorwaarden voldoet (die vind je op de website van VDAB), dan heb je recht op 2 loopbaancheques elke 6 jaar.

Voor één loopbaancheque betaal je slechts 40€, in ruil krijg je 4u loopbaanbegeleiding. Maw je betaalt slechts 10€ voor 1u loopbaancoaching.

Bovendien heb je met elke loopbaancheque recht op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek én een gratis nazorggesprek.

Het kennismakingsgesprek geeft je de kans je loopbaanbegeleider persoonlijk te leren kennen

Bovenal kan je aanvoelen of het klikt of niet. Want die klik is uiteraard zeer belangrijk.

Na het kennismakingsgesprek kan je dan zelf rustig beslissen of je wil starten met loopbaanbegeleiding.

Indien je je loopbaancheque bij Arbores wenst in te zetten, dan ontvang je van je loopbaanbegeleider een mail met daarin een handig overzicht van de stappen om je loopbaancheque aan te vragen.

Je start sowieso altijd met 1 loopbaancheque. Heb je die opgebruikt en wens je je traject verder te zetten, dan kan je je tweede loopbaancheque aanvragen. Je bent dus niet verplicht om sowieso je 2 cheques aaneensluitend in te zetten.

Jij bent te allen tijde “baas” over je eigen loopbaancheques

Jij bepaalt zelf wanneer en waar je je loopbaancheques inzet. Zo kan je vb. een rustpauze inlassen en je tweede cheque pas later gebruiken, wanneer je zelf aanvoelt dat je nood hebt aan het verderzetten van je traject.

Je bent ook niet verplicht om beide cheques bij hetzelfde loopbaancentrum in te zetten, jij kiest zelf. Het spreekt voor zich dat als je tevreden bent over de kwaliteit van de loopbaanbegeleiding, we je heel graag ook met je tweede cheque verwelkomen.

Heb je nog vragen over het gebruik van je loopbaancheques, dan help ik je graag verder.

Deel op: