Opleidingen Krachtig spreken

Home » Opleidingen » Opleidingen Krachtig spreken

Opleidingen “Krachtig spreken”

ism Elizabeth Van Den Bergh

Over de opleidingen

Krachtig spreken voor vrouwen

Moet je soms voor een groep spreken en heb je geen idee waar je moet beginnen om je presentatie voor te bereiden? Doe je jezelf soms kleiner voor dan je bent in een groep? Je bent niet de enige. Veel vrouwen hebben moeite met krachtig spreken. In deze tweedaagse workshop krijgen de deelnemers waardevolle inzichten en praktische tips om te spreken met impact. Elk deel komt overeen met een halve dag training. Ideale grootte van een groep is maximum 15 deelnemers.

Deel 1 – Zelfvertrouwen en leiderschap
Deel 2 – Voorbereiden op krachtig spreken voor een publiek
Deel 3 – Het spreken zelf
Deel 4 – Laat je horen in een male-dominated omgeving

In het eerste deel kijken we naar wat je tegenhoudt om je meest krachtige zelf te zijn en werken we aan je innerlijke houding. Je leert anders omgaan met je zenuwen.

In het tweede deel bestuderen we hoe je best een krachtige presentatie voorbereidt (boodschap, structuur en storytelling) die niemand zal vergeten.

Het derde deel gaat over het spreken zelf. Want niet alleen wat je zegt, maar ook hoe je het zegt is bepalend. We kijken hoe je de drie Vs, verbaal, vocaal en visueel optimaal kunt inzetten voor impact. De juiste lichaamstaal, stemvariatie en ritme maken dat je je publiek aan je lippen hangt. Je leert ook hoe je echt verbinding maakt met je publiek. Je leert ook je spreekstijl aanpassen aan verschillende persoonlijkheidstypes. Zo heb je iedereen mee.

Het laatste deel gaat over krachtig tussenkomen in meetings. Hoe laat je je horen in een male-dominated omgeving.

Na deze training maken vrouwen meer impact bij iedereen tegen wie ze spreken.

Powerful Presence Programme

Groepsprogramma voor ondernemende vrouwen die met maximale impact willen kunnen spreken voor een groep, of het nu je team, een groep investeerders of een podiumpubliek is.

Je wil af van angst en zoekt het zelfvertrouwen waarmee een impactvolle spreker zich onderscheidt van een saaie spreker.

1-op-1-coaching voor ervaren sprekers

Je hebt al wat sprekerservaring. Je hebt afgerekend met de angsten die een beginnend spreker heeft, en beschouwt jezelf als een zelfzekere spreker. Toch voel je dat er nog steeds veel potentieel is om beter te worden.

Waarom? Je merkt een van de volgende zaken op:

  • de impact die je maakt op je publiek is niet zo diep of langdurig als je zou willen
  • je wordt nog niet zo vaak gevraagd voor speeches als je zou willen
  • iemand in jouw netwerk is nog opmerkelijk beter dan jij in het spreken voor een groep

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Elizabeth Van Den Bergh is op missie om meer vrouwen hun stem te laten horen in de publieke ruimte en een einde te maken aan all-male panels. Ze heeft uitgebreide ervaring met het coachen en trainen van professionals in publiek spreken. Zo werkt ze elk jaar voor de Europese Ontwikkelingsdagen waar ze de Young Leaders voorbereidt op high-level panelgesprekken. Ze doet één op één public speaking trajecten met ambitieuze professionals, managers en CEO’s rond publiek spreken als middel voor effectieve interne en externe communicatie. Ze werd uitgenodigd als trainer bij de Deloitte Leadership Summit for Women in Cyber. Elizabeth werkte ook al samen met Ted sprekers Carolyn Steel en Guy Poppy rond duurzame voeding.

Elizabeth studeerde af als licentiate Politieke Wetenschappen aan de K.U.Leuven. Na 10 jaar werkervaring als werknemer en met als laatste functie Head of PR & Events bij ICF Mostra op haar conto, besloot ze haar eigen bedrijf Montis Public Speaking op te starten. Elizabeth stilt haar leerhonger met zelfstudie over publiek spreken, leiderschap en zelfvertrouwen.

Ze is Competent Communicator bij Toastmasters sinds 2013. Nog in 2013 volgde een Train the Trainer opleiding van Wolters Kluwer. In 2007 werd ze bekend met de essentie van coaching via een Communication Seminar van Key2Advance en volgde ze een people management training van Linkpower in 2011. In 2019 is ze Speaker Coach TedXFlanders.

Elizabeth Van Den Bergh

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: