Diverse coachopleidingen

Home » Opleidingen » Diverse coachopleidingen

Diverse coachopleidingen

ism Karine Van Oosterbos

Start to coach

Deze intensieve 5-daagse coaching opleiding leert jou de basis vaardigheden van een coach. Deze basis is communicatie. Naast een degelijk theoretisch kader gaan we vooral oefenen. Want coachen en communiceren leer je enkel door het te doen. Je versterkt grondig jouw gesprekstechnieken en draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit metapositie naar jezelf en de context te kijken. Dagelijks toon je op welke manier je de leerstof beheerst. We gaan aan de slag met intake- en verdiepingsgesprekken en je leert hoe je een coachingtraject kan afronden. Je wordt expert in verbale en non-verbale communicatie. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de deontologie van een goede coach, de do’s & don’ts en dossierbeheer. Instapniveau: deze vorming richt zich vooral op iedereen die met mensen aan de slag wil. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Loopbaancoach/Loopbaanprofessional

Deze integratieve 7-daagse coaching opleiding (+ certificatiedag) versterkt jouw vaardigheden als goede loopbaancoach. We zoemen in op zowel interne loopbaanbegeleiding in organisaties als in loopbaancoaching voor particulieren. We gaan aan de slag met mogelijke hulpvragen binnen loopbaanbegeleiding gaande van de zoektocht naar een nieuwe job, intern veranderen, work-life balance, conflicten met leidinggevenden, jobfit en cultuurfit, re-integratie na langdurige ziekte, ontslag,… Dit doen we aan de hand van zowel gesprekstechnieken als meerdere coachingmodellen zoals kernkwadranten, values and drivers, career fitness profiler, motivationeel coachen, logische niveaus en veel meer. Uiteraard gaan we ook dieper in op de arbeidsmarkt, solliciteren en sollicitatiekanalen. Instapniveau: deze vorming richt zich op professionals, gepassioneerd door mensen die bij voorkeur bedrijfservaring hebben en/of daarnaast werkzaam zijn binnen HR, coaching of therapie. Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in gesprekstechnieken in je rugzak zitten. Zoniet, adviseren we je om eerst de Start to Coach opleiding te volgen.

Integratief life coach

Deze integratieve 7-daagse coaching opleiding (+ certificatiedag) versterkt jouw vaardigheden als goede life coach. Je ontdekt welke levensdomeinen jou vooral aantrekken als coach en hoe je je daarin kan specialiseren en onderscheiden zodat je mensen kan helpen bij hun transformatieproces. Want dat is uiteindelijk waar coaching om gaat, begeleiden bij verandering. Wat komt er o.a. aan bod?- - opfrissing gesprekstechnieken en coaching vaardigheden als life coach – het intakegesprek, do’s en don’ts, deontologie van de coach + dossierbeheer – specifiek gericht op life coaching – leren werken met coaching technieken en tools zoals spiral dynamics, kernkwadranten, logische niveaus, het levenswiel, … – mogelijke overtuigingen detecteren en hiermee aan de slag gaan via Maslov, mindset oefeningen, voice dialogue, … – aan de slag gaan met zelfvertrouwen, eigenwaarde en assertiviteit – onbewuste verlangens naar boven brengen via o.a. visualisatie-oefeningen en dromen – proceswerk en persoonlijke ontwikkeling Instapniveau: deze vorming richt zich op professionals, gepassioneerd door mensen die werkelijk een verschil in het leven van anderen willen maken.  Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in gesprekstechnieken in je rugzak zitten. Zoniet, adviseren we je om eerst de Start to Coach opleiding te volgen of een instaptest te doen.

Masterclass “Stress, burn-out en HSP-professional”

Deze interactieve 5-daagse vorming is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad. Enerzijds verdiepen we ons in thema’s als stress, burn-out en HSP en via concrete cases en opdrachten leer je hoe je die kennis kan inzetten in het werken met cliënten. Je krijgt concrete handvaten mee zodat je werkelijk een verschil kan maken in je begeleidingen. Instapniveau: we gaan er vanuit dat je reeds een vooropleiding hebt en over uitstekende coaching of therapeutische vaardigheden beschikt, zodat we werkelijk in de diepte kunnen werken. We rekenen erop dat je als stress, burn-out of HSP professional goed het verschil kent tussen coaching en therapie en de geleerde methodieken enkel inzet conform de hulpvraag van jouw cliënt of coachee.

Start een bloeiende praktijk

Ben je coach, psycholoog of therapeut? Of wens je op te starten? Dan ben je ongetwijfeld gepassioneerd door je vak! Omdat je zo graag werkt met mensen en dit niet als werken aanvoelt, durf je misschien al eens vergeten dat hier tevens jouw inkomen aan gekoppeld is. We  buigen het woord “verkoop” om naar bekendmaking van jezelf en jouw aanpak. Omdat Karine niet gelooft in concurrentie, maar wel in best practices, ontwikkelde ze een traject voor coaches (therapeuten of psychologen) en voor coaches in spe. Zo kan je vanuit passie werken volgens jouw missie en filosofie en tegelijkertijd op een overzichtelijke manier aan jouw eigen budgetcoaching te doen. Er zijn twee mogelijkheden: - je kiest voor de combinatie van een groepstraject met maximum 6 personen, aangevuld met individuele coaching voor jouw praktijk op maat - je kiest voor een volledig individueel traject

Voortraject voor ondernemers (in spé)

Heb je een stille droom om zelfstandige te worden? Twijfel je aan de haalbaarheid van je idee? Bezorgt de financiële kant van de zaak je onzekerheid en durf je er daarom niet voor te kiezen? Maak dan gebruik van dit groepstraject om de haalbaarheid van jouw idee te onderzoeken. 1. Verfijnen van je business idee: wat zijn je kernactiviteiten? 2. Bepalen van de belangrijkste kosten 3. Omzet doelstellingen bepalen 4. Optimalisatie Groepstraining: we werken 2x 2,5 u in een kleine groep van 4., tussendoor is er online ondersteuning. Individuele training: we werken 4 u individueel, in 1 of 2 sessies, daarnaast is er online ondersteuning.

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Karine Van Oosterbos startte haar loopbaan in HR en deed ervaring op binnen zowel rekrutering, competentiemanagement, assessments, coaching, training en outplacement. Deze bagage versterkte ze gaandeweg met een postgraduaat recruitment, search and selection, een langdurige coachingopleiding, een vierjarige opleiding psychotherapie en een certificatie in de Career Fitness Profiler. In 2007 startte Karine haar eigen bedrijf, waarin ze zich richt op therapie & coaching, opleidingen en HR-oplossingen in bedrijven. Als business mentor begeleidt ze ondernemers en in bedrijven coacht Karine voornamelijk op het niveau van kernmanagement, directie en CEO. Het motto van Karine is “Durf kiezen” en daar besteedt ze binnen de job van Life Coach dan ook vooral aandacht aan.

Karine Van Oosterbos

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: