Diverse coachopleidingen

Home » Opleidingen » Diverse coachopleidingen

Diverse coachopleidingen

ism Karine Van Oosterbos

 

Loopbaancoach

Deze integratieve 7-daagse opleiding (+ certificatiedag) versterkt jouw vaardigheden als professionele loopbaancoach. We zoemen in op zowel interne loopbaanbegeleiding in organisaties als op loopbaancoaching voor particulieren. We gaan aan de slag met mogelijke hulpvragen binnen loopbaanbegeleiding gaande van de zoektocht naar een nieuwe job, intern veranderen, work-life balance, conflicten met leidinggevenden, jobfit en cultuurfit, re-integratie na langdurige ziekte, ontslag,… Dit doen we aan de hand van zowel gesprekstechnieken als meerdere gespreksmodellen zoals kernkwadranten, values and drivers, career fitness profiler, motivationeel coachen, logische niveaus en veel meer. Uiteraard gaan we ook dieper in op de arbeidsmarkt, solliciteren en sollicitatiekanalen. Instapniveau: deze vorming richt zich op professionals, gepassioneerd door mensen die bij voorkeur bedrijfservaring hebben en/of daarnaast werkzaam zijn binnen HR, coaching of therapie. Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in gesprekstechnieken in je rugzak zitten.

Stress, burn-out en HSP-coach

Werk jij reeds met mensen? Misschien als life coach of loopbaancoach of als psycholoog of therapeut? Dan kom je vast geregeld in aanraking met thema’s als stress, burn-out en hsp. Deze interactieve 7-daagse vorming, inclusief certificatiedag, telkens op maandagen, gaat dieper in op de begeleiding bij bovenstaande. De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad. Voor deze coachopleiding wordt verondersteld dat je reeds een vooropleiding hebt als coach en over uitstekende communicatievaardigheden beschikt, zodat we werkelijk in de diepte kunnen werken. Mis je deze achtergrond, dan kan je best voorafgaand de 5-daagse Start to Coach opleiding volgen. De opleiding is praktisch. Coachen en communiceren binnen een bepaald thema leer je enkel door het te doen. Deze interactieve vorming leert jou dus inhoudelijk alles over stress, burn-out en HSP en maakt meteen de vertaalslag naar hoe jij als coach hiermee aan de slag kan met jouw cliënten. Deze opleiding draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit metapositie naar jezelf en de context te kijken.

Advanced coach

Deze opleiding is een zevendaagse opleiding, gericht op verdieping van jouw communicatieskills en het aanleren en inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject.

Doorheen de opleiding zoomen we telkens in op een ander coachdomein. Denk aan stress, loopbaan, relatie, jongeren, work/life, voeding,…  Zo leer je niet enkel de oefeningen onder de knie te krijgen, maar ontdek je ook in welke domeinen jij het meeste plezier vindt. Dit doen we via live lesdagen (fysiek of online), een ondersteunend leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermindgroep op FB, wekelijkse opvolging via mail en een syllabus. De coachmodellen en -oefeningen die je met oefencliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. 

Stappenplan naar een bloeiende praktijk 

Dit traject bestaat uit een stappenplan met 6 modules, waarbij zowel gewerkt wordt op voelen, denken en doen. Je leert je kapiteinspet op te zetten, krijgt handvaten voor jouw financiële wensen, ontdekt waar je zelf tegenaan loopt, hoe je moeiteloos cliënten kan aantrekken, waar jij oprecht blij van wordt en vooral hoe jij een bloeiende praktijk uitbouwt. Zo ervaar jij de vrijheid van een walk the talk lifestyle.

Het traject omvat blended learning (zelfstudie en online lesmomenten), een stappenplan met 6 maanden ondersteuning, een werkboek (online invulbaar), tutorials, oefeningen & templates, een mastermind FB-groep, een ondernemerstest met feedbackgesprek en 1 jaar toegang tot het lesplatform. 

Het traject bestaat uit 6 modules:
Stap 1: Wie ben jij als ondernemer?
Stap 2: Herken jouw saboteurs
Stap 3: Positioneer jezelf als expert
Stap 4: Leer verbindend verkopen en wees zichtbaar
Stap 5: A goal without a plan is just a wish
Stap 6: Jouw toolbox

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Karine Van Oosterbos startte haar loopbaan in HR en deed ervaring op binnen zowel rekrutering, competentiemanagement, assessments, coaching, training en outplacement. Deze bagage versterkte ze gaandeweg met een postgraduaat recruitment, search and selection, een langdurige coachingopleiding, een vierjarige opleiding psychotherapie en een certificatie in de Career Fitness Profiler. In 2007 startte Karine haar eigen bedrijf, waarin ze zich richt op therapie & coaching, opleidingen en HR-oplossingen in bedrijven. Als business mentor begeleidt ze ondernemers en in bedrijven coacht Karine voornamelijk op het niveau van kernmanagement, directie en CEO. Het motto van Karine is “Durf kiezen” en daar besteedt ze binnen de job van Life Coach dan ook vooral aandacht aan.

Karine Van Oosterbos

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: