Diverse coachopleidingen

Home » Opleidingen » Diverse coachopleidingen

Diverse coachopleidingen

ism Karine Van Oosterbos

Start to coach

Deze intensieve 5-daagse coaching opleiding leert jou de basis vaardigheden van een coach. Deze basis is communicatie. Naast een degelijk theoretisch kader gaan we vooral oefenen. Want coachen en communiceren leer je enkel door het te doen. Je versterkt grondig jouw gesprekstechnieken en draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit metapositie naar jezelf en de context te kijken. Dagelijks toon je op welke manier je de leerstof beheerst. We gaan aan de slag met intake- en verdiepingsgesprekken en je leert hoe je een coachingtraject kan afronden. Je wordt expert in verbale en non-verbale communicatie. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de deontologie van een goede coach, de do’s & don’ts en dossierbeheer. Instapniveau: deze vorming richt zich vooral op iedereen die met mensen aan de slag wil. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Loopbaancoach/Loopbaanprofessional

Deze integratieve 7-daagse coaching opleiding (+ certificatiedag) versterkt jouw vaardigheden als goede loopbaancoach. We zoemen in op zowel interne loopbaanbegeleiding in organisaties als in loopbaancoaching voor particulieren. We gaan aan de slag met mogelijke hulpvragen binnen loopbaanbegeleiding gaande van de zoektocht naar een nieuwe job, intern veranderen, work-life balance, conflicten met leidinggevenden, jobfit en cultuurfit, re-integratie na langdurige ziekte, ontslag,… Dit doen we aan de hand van zowel gesprekstechnieken als meerdere coachingmodellen zoals kernkwadranten, values and drivers, career fitness profiler, motivationeel coachen, logische niveaus en veel meer. Uiteraard gaan we ook dieper in op de arbeidsmarkt, solliciteren en sollicitatiekanalen. Instapniveau: deze vorming richt zich op professionals, gepassioneerd door mensen die bij voorkeur bedrijfservaring hebben en/of daarnaast werkzaam zijn binnen HR, coaching of therapie. Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in gesprekstechnieken in je rugzak zitten. Zoniet, adviseren we je om eerst de Start to Coach Deopleiding te volgen.

Stress, burn-out en HSP-coach

Werk jij reeds met mensen? Misschien als life coach of loopbaancoach of als psycholoog of therapeut? Dan kom je vast geregeld in aanraking met thema’s als stress, burn-out en hsp. Deze interactieve 7-daagse vorming, inclusief certificatiedag, telkens op maandagen, gaat dieper in op de begeleiding bij bovenstaande. De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad. Voor deze coachopleiding wordt verondersteld dat je reeds een vooropleiding hebt als coach en over uitstekende communicatievaardigheden beschikt, zodat we werkelijk in de diepte kunnen werken. Mis je deze achtergrond, dan kan je best voorafgaand de 5-daagse Start to Coach opleiding volgen. De opleiding is praktisch. Coachen en communiceren binnen een bepaald thema leer je enkel door het te doen. Deze interactieve vorming leert jou dus inhoudelijk alles over stress, burn-out en HSP en maakt meteen de vertaalslag naar hoe jij als coach hiermee aan de slag kan met jouw cliënten. Deze opleiding draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit metapositie naar jezelf en de context te kijken. 

Voortraject voor ondernemers (in spé)

Heb je een stille droom om zelfstandige te worden? Twijfel je aan de haalbaarheid van je idee? Bezorgt de financiële kant van de zaak je onzekerheid en durf je er daarom niet voor te kiezen? Maak dan gebruik van dit groepstraject om de haalbaarheid van jouw idee te onderzoeken. 1. Verfijnen van je business idee: wat zijn je kernactiviteiten? 2. Bepalen van de belangrijkste kosten 3. Omzet doelstellingen bepalen 4. Optimalisatie Groepstraining: we werken 2x 2,5 u in een kleine groep van 4., tussendoor is er online ondersteuning. Individuele training: we werken 4 u individueel, in 1 of 2 sessies, daarnaast is er online ondersteuning.

Start een bloeiende praktijk 

Ben je coach, psycholoog of therapeut? Of wens je op te starten? Dan ben je ongetwijfeld gepassioneerd door je vak! Omdat je zo graag werkt met mensen en dit niet als werken aanvoelt, durf je misschien al eens vergeten dat hier tevens jouw inkomen aan gekoppeld is. We  buigen het woord “verkoop” om naar bekendmaking van jezelf en jouw aanpak. Omdat Karine niet gelooft in concurrentie, maar wel in best practices, ontwikkelde ze een traject voor coaches (therapeuten of psychologen) en voor coaches in spe. Zo kan je vanuit passie werken volgens jouw missie en filosofie en tegelijkertijd op een overzichtelijke manier aan jouw eigen budgetcoaching te doen. Er zijn twee mogelijkheden: of je kiest voor de combinatie van een groepstraject met maximum 6 personen, aangevuld met individuele coaching voor jouw praktijk op maat, of je kiest voor een volledig individueel traject.

Heb je vragen over deze opleiding?

Over de trainer

Karine Van Oosterbos startte haar loopbaan in HR en deed ervaring op binnen zowel rekrutering, competentiemanagement, assessments, coaching, training en outplacement. Deze bagage versterkte ze gaandeweg met een postgraduaat recruitment, search and selection, een langdurige coachingopleiding, een vierjarige opleiding psychotherapie en een certificatie in de Career Fitness Profiler. In 2007 startte Karine haar eigen bedrijf, waarin ze zich richt op therapie & coaching, opleidingen en HR-oplossingen in bedrijven. Als business mentor begeleidt ze ondernemers en in bedrijven coacht Karine voornamelijk op het niveau van kernmanagement, directie en CEO. Het motto van Karine is “Durf kiezen” en daar besteedt ze binnen de job van Life Coach dan ook vooral aandacht aan.

Karine Van Oosterbos

Betaal met opleidingscheques of KMO-portefeuille

Arbores is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Je bent dus zeker van kwaliteit en kan betalen: